HomeDit is de site van de "Dutch Glass Society" en daarin opgenomen de "Dutch Glass Art Society".

Het een en ander is nog in de ontwikkeling.


De DGS is een non-profit organisatie die een overkoepelende functie wil vervullen op het gebied van glas in al zijn hoedanigheden.

Het wil een klankbord zijn door middel van een forum, een nieuwsbrief en bijeenkomsten.

Het doel van DGS is om glas te promoten en ontwikkelingen en innovaties te stimuleren, scholing te ondersteunen,en dwarsverbanden te leggen bijvoorbeeld dmv contacten met zusterorganisaties in het buitenland.

De Dutch Glass Society streeft ernaar om communicatie tussen kunstenaars, studenten, verzamelaars, galeriehouders, museumpersoneel, kunstcritici, producenten en alle anderen die geïnteresseerd en betrokken zijn bij de productie, technologie en esthetiek van glas te bevorderen.

Gezien de huidige belangstelling voor “het ambacht” ( gezien b.v. de tentoonstelling ‘Hand Made’ in Boijmans van Beuningen) is dit een goed moment om te inventariseren wat er in Nederland actueel is op glasgebied. Bovendien een goed moment om een  breder publiek te interesseren voor de glaskunsten.

Voor geregistreerde leden van de DGS zijn er mogelijkheden om zich te profileren en onderling contact te houden.

DGS wil een dorpsplein/platform functie vervullen voor iedereen die glas en de glaskunst een warm hart toedraagt.                                                                     46373 bezoekers (91773 hits) sinds 11-3-2013